Magnus Carlsen ontmoet Queen of Katwe

Vorige week ging in Hollywood de film Queen of Katwe in première.  Een week geleden kreeg Magnus Carlsen de gelegenheid om in New York in het AMC Empire  de film te zien  samen met de chesscommunity. Hier ontmoette hij o.m.  Phiona Mutesi, haar coach Robert Katende en acteur David Oyelowo. Magnus vond het een geweldige film en een fantastische promotie voor het schaken. Als ambassadeur voor de schaaksport wilde hij  graag meewerken aan een promo voor deze film . Klik hier.

Tijdens de première in Hollywood werden er prachtige foto’s gemaakt door Rob Kim/Getty ImagesKlik hier . En ook van de ontmoeting met Magnus in New York. Klik hier.

De Europese première vindt plaats in Londen op de gala-avond van het 60ste BFI London Film Festival in oktober.

In Nederland moeten we nog even wachten want Pathé heeft de film gepland op 2 maart 2017. (Engels gesproken en in het Nederlands ondertiteld.)

Een nieuwe uitdaging voor Schakend Nederland?

Nu de film pas in maart volgend jaar in Nederland te zien is heeft  de stichting Het SchaaKKasteeL het idee geopperd om na te gaan of er in Nederland een gezamenlijke inspanning mogelijk is om zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid te stellen om deze film te gaan zien. Schakers zetten zich  in voor de vluchtelingen in Nederland en het zou mooi zijn als ook de geïnteresseerde vluchtelingen hierbij zouden kunnen aansluiten.

Het zou een geweldige promotie kunnen worden voor het schaken in Nederland!

Reacties zijn welkom in onderstaande commentaar box.

Lees ook: Queen of Katwe speelt op de olympiade in Baku

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.