Tata Steel Chess On Tour naar Haarlem

PERSBERICHT

Op 25 januari spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters de 10e ronde van het Tata Steel Chess Tournament in De Philharmonie in Haarlem. Naast Haarlem brengen de Tata Steel Masters ook een bezoek aan Rotterdam. De internationale topschakers spelen op 19 januari hun 5e ronde in De Kuip in Rotterdam. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als in Haarlem en Rotterdam, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden. Het deelnemersveld van de Tata Steel Masters wordt op 28 oktober bekendgemaakt. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament  vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

Wethouder Sport Merijn Snoek van Haarlem: “We zijn heel blij dat we samen met De Philharmonie een speeldag van het Tata Steel Chess Tournament in de stad mogen verwelkomen. Schaken is in Haarlem een succesvolle sport, met de Kennemer Combinatie die goed aan de weg timmert. Maar zo’n speeldag is natuurlijk ook leuk voor iedereen die, net als ik, af en toe met een vriend of kind schaakt. Je krijgt namelijk de absolute wereldtop in de stad. Met de komst van Tata Steel Chess On Tour kunnen we schaken in de stad voor jong en oud op de kaart zetten.”

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.