MuConsult Apeldoorn pakt eerste winst van het seizoen

8 oktober stond de tweede ronde van de KNSB-competitie op het programma. Na de onnodige nederlaag de vorige ronde waren we erop gebrand om deze wedstrijd punten te pakken. Bij de opstelling viel op dat Charlois met de sterkste spelers op wit is gaan spelen, wat inhield dat we op de witte borden punten moesten gaan scoren. De vorige keer haalden we maar 0,5/5, dat moet nu dus beter.

De wedstrijd begon met een kleine teleurstelling. Sjef gebruikte zeeën van tijd in een dubieuze stelling en miste tot overmaat van ramp ook nog eens een stukwinst van zijn tegenstander. Je zou zeggen dat dit tot een snelle achterstand zou leiden, maar dat was niet zo. Met flink stuntwerk wist hij de wedstrijd te laten kantelen en tot een gelijke stelling te brengen. Op een gegeven moment mocht Sjef zelfs hopen op een opportunistische fout van zijn tegenstander, waarna hij er zelf met de winst vandoor zou kunnen gaan. Helaas gebeurde dit niet en door een blunder in tijdnood werd het alsnog een nul, zonde. Tot deze tijdnood was er overal een harde strijd gaande, maar viel er slechts één uitslag. Stefan Kuipers wist tegen de 5.g3 opzet van Mher Hovhannisyan snel een gelijke stelling te maken en toen Mher te risicovol te werk ging wist Stefan dit met de strakke hand naar winst te voeren. Een hele strakke pot met zwart tegen een sterke speler. De vorige keer lieten we de wedstrijd in het vierde uur liggen, maar dit keer waren we erg scherp!
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.