Siberië

Clubactie helaas iets te goed geslaagd

Dubbelschaak is een rijke vereniging. Drukke clubavond, gezellige zaterdagwedstrijden, gelukkig ook weer een grote jeugdafdeling, met fanatieke lesgevers, fijne locatie. Helemaal top. Ook gelukkig een van de weinige schaakverenigingen waar elk seizoen nog schakers bijkomen. Zoals altijd vooral te danken aan enkele zeer fanatieke clubgenoten. Onze eigen wedstrijdleider, maar natuurlijk nooit vergeten ons aller Hans Heijstek. Dit jaar eindelijk “lid van verdienste”, ere wie ere toekomt.

Michel (r) mag zich verheugen op een reis naar Siberie

Ook financieel gaat het Dubbelschaak voor de wind. Goed financieel beleid, natuurlijk, maar toch ook via de Sponsorkliks. Weet er iemand een andere schaakvereniging die halverwege het seizoen een extra ALV inlast om samen te besluiten hoe het extra geld besteed moet worden? Twee seizoenen geleden zijn er 2 live borden aangeschaft. Elke week kunnen zo 2 partijen uit de interne competitie via internet gevolgd worden. Erg leuk voor de thuisblijvers. Ook in de externe competitie worden deze borden gebruikt. Nu ook door de KNSB zelf voor de Meesterklasse, wij waren natuurlijk al wat eerder. Ook de discussie over het volgen van live partijen door teamcaptains op de mobiele telefoon aan de bar en langs lopende spelers is bij ons al gevoerd. (“Schermpje dicht klappen en mond houden”.) Het is leuk om aan de voorkant van een discussie te zitten.
Vorig seizoen is besloten nieuw schaakmateriaal aan te schaffen. Dit leverde een geweldige discussie op over de gewenste grootte van de velden (serieus!) en de juiste maat stukken. Ieder van ons wordt natuurlijk ouder en sommige ouderen hebben al serieuze oogproblemen. Het is maar dat het bestuur daar rekening mee houdt. Bijna kwam er een verbod op het in een hoek bewegen van lopers, maar dat voorstel is met een nipte meerderheid nog tegen gehouden.

Dit seizoen is tot iets nieuws besloten. Slecht presterende spelers uit het eerste team worden, op kosten van de club, naar het Oostblok gestuurd. Natuurlijk ook om daar de broodnodige extra schaaklessen te krijgen, maar toch ook gewoon voor “straf”. Dat zal ze leren, die eerste team spelers. Ze krijgen al gratis, drankjes, broodjes en andere voordelen. Maar dan moeten ze natuurlijk wel presteren! Uit de eerste ronde waren er 3 kandidaten die voor de oostblokreis waren geselecteerd. Rob van Meurs (is de laatste tijd helaas wel vaker kandidaat voor extra lessen), die zomaar uit het niets een gezonde pion weggaf en daarmee een zeker halfje (en matchpunt) wegdeed, was kandidaat nummer 1. Die mocht dus zeker. Kandidaat 2 was onze eigen clubkampioen Brent Burg. Vorig jaar overtuigend topscoorder uit het team, zijn potje uit de eerste ronde leek echt nergens naar. De eigen loper op a8 laten opsluiten, aan de andere kant mat gezet worden en dan ook nog vragen of hij ergens remise mocht maken. Neen, die had het zeker niet begrepen, deze wedstrijd. Maar ook Michel van der Stee was een goede kandidaat. Verprutste opening en daarna niet de aangeboden kansen grijpen. Ook een duidelijke kandidaat. Er waren door het bestuur maar 2 plaatsen beschikbaar gesteld. De voorzitter mocht beslissen (op onduidelijke gronden) en koos voor Rob en Brent. Zij balen. Nu ik dit schrijf sturen zij een foto door van hun kamp in Salzburg, waar zij verplicht op excursie moeten naar het huis waarin Mozart is geboren. Dat zal ze leren!

Voor het volledige verslag, klik hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.