Hoogeveen dag vier

Al weer de vierde dag en dat betekent voor de twee amateurgroepen dat de helft er op zit. Zowel in de ochtend- als middaggroep zijn er twee koplopers die op 100% staan.

In de ochtendgroep zijn dat Ron Flohr en Theo Dijkstra. Van de eerste had u dat misschien verwacht omdat hij als tweedes is geplaatst. De laatste is echter een grote verrassing. Met een rating van 1584 scoorde hij tot nu toe 2,5 punt meer dan verwacht mocht worden.

In de middaggroep ook twee koplopers. Omdat deze groep twee keer zo groot is zou je ook twee keer zoveel koplopers verwachten. Dat is echter niet het geval doordat er hier meer remises gespeeld worden.  De koplopers staan dan ook niet een punt los, maar slechts een halfje op een zestal achtervolgers. Kunnen de koplopers in de ochtendgroep remise spelen en aan kop blijven, in de middaggroep vallen ze met een remise waarschijnlijk in een grote groep koplopers

Lees meer

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.