Spektakel in de tweekampen


In de matches tussen Ivan Sokolov en Jorden van Foreest zijn na drie partijen al drie beslissingen gevallen. Nadat Sokolov de eerste partij had gewonnen, sloeg Jorden van Foreest hard terug. Maar kennelijk moeten beide spelers het hebben van de witkleur want opnieuw nam Sokolov de leiding.

 

De andere match tussen Nigel Short en Yifan Hou kwam wat voorzichtiger op gang. De eerste twee partijen eindigden in een puntendeling, maar in de derde partij was het Nigel Short die voor het eerst toesloeg.

 

De partijen uit de tweede ronde zijn geanalyseerd door Dimitri Reinderman.

Jorden van Foreest – Ivan Sokolov (tweede partij)

 

 

Yifan Hou – Nigel Short (tweede partij)

 

 

Wat een toernooidirecteur toch allemaal moet doen tegenwoordig…

 

De partijen uit de derde ronde zijn geanalyseerd door schrijver dezes.

Ivan Sokolov – Jorden van Foreest (derde partij)

 

Nigel Short – Yifan Hou (derde partij)

 

(Alle foto’s zijn van Lennart Ootes)

 

 

 

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.