Ronde 4: Willemze grijpt de macht

Thomas Willemze is na vier ronden de enige koploper in het Haarlemse Meesters-toernooi, met een vol punt voorsprong op een viertal achtervolgers. Terwijl medekoploper Alina l’Ami tegen haar eerste nederlaag aanliep, scoorde Willemze opnieuw een vol punt.

Maurice Schippers bezweek dinsdag uiteindelijk onder de dadendrang van de Haarlemse Meester, die de hele partij op een plusje kon bogen. Tot genoegen van de organiserende vereniging was het vooral een wit paard dat de zwartspeler aanvankelijk hoofdbrekens bezorgde. Toen Schippers een moment van verslapping onbestraft liet – in plaats van het passieve 23…Tf8 was het actieve 23…Lf5! aangewezen –

belandde hij in een inferieur eindspel, waarin Willemze zijn voordeel op instructieve wijze uitbreidde. Hij creëerde een vrije c-pion die op de lange duur onstuitbaar bleek. De strijd tussen dame en toren was vervolgens ongelijk, te meer omdat wit eenvoudig een nieuwe vrijpion kon creëren. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.