Nu de eindstreep nadert wordt het resultaat belangrijk

Vandaag de zesde ronde in de amateurgroepen en nu de eindstreep nadert wordt het resultaat belangrijk. Een verlies kan je zomaar uit de prijzen gooien.

In de ochtendgroep bleef Ron Flohr aan de leiding door een remise tegen de op papier sterkste speler Fons van Hamond. Hierdoor konden Theo Dijkstra en Boen Tan de leider op een halfje naderen. Op de vierde plaats staat Van Hamond. Daarachter een peloton vier-punters die nog mogen dromen maar waarschijnlijk geen kans meer maken op de hoofdprijs. Blijf dromen zou ik zeggen en speel morgen gewoon om te winnen.

In de middaggroep blijft Oele Dijkhuis maar voor verrassingen zorgen. Nu werd er gewonnen van Audrey Burer.
Slechts één achtervolger blijft op een halfje staan. David Knight won van Evert Hondema en mag morgen met Dijkhuis strijden om de eerste plaats. Christiaan Mol en Harrie Boerkamp zitten op het vinkentouw een punt achter de koploper. De laatste is na het verlies in de derde ronde goed op dreef met drie overwinningen op rij.

Lees meer

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.