Chess Queens komen naar Spijkenisse

Zhaoqin Peng (veelvoudig Nederlands Kampioen), Anne Haast (Nederlands Kampioen 2016) en Anna-Maja Kazarian komen op vrijdag 14 oktober en zaterdag 15 oktober a.s. naar Spijkenisse. Deze drie speelsters van het Nederlandse vrouwen Olympiade team zullen deelnemen aan het door de Stichting SISS (Stichting Integratieschaak Spijkenisse) in samenwerking met Schaakvereniging Spijkenisse georganiseerde Integratie-/vierkamptoernooi.

Vlnr: Anne Haast, Anna Maja Kazarian en Zhaoqin Peng

In het kader van het Integratietoernooi gaan de dames het opnemen tegen Internationaal Meester (IM) Mark Timmermans van SC Dordrecht, Rick Lahaye (Charlois/Europoort) en de kopman van SV Spijkenisse Ricardo Klepke. Iedere dame speelt tegen elke heer een partij met normale bedenktijd. Aan het einde van de competitie zal blijken of de dames zich hebben kunnen meten met de heren.

Het Integratie-/vierkamptoernooi is een voortzetting van de toernooien die SISS in het verleden organiseerde waarbij de vrouwen het opnamen tegen de mannen in een “battle of the sexes”.

Naast het Integratietoernooi organiseert SISS ook een vierkamptoernooi waarbij de deelnemers op basis van hun speelsterkte (rating) worden ingedeeld in groepen van 4 en een halve competitie spelen (3 partijen).

Wie getuige wil zijn van dit unieke evenement is van harte welkom. Als speler, maar ook als toeschouwer. Aanmelden voor dit toernooi als speler kan nog via de website: www.integratieschaak.nl. Hier is alle informatie terug te vinden. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.