Adempauze in de tienkamp

Het is een ongewoon rustig dagje in de Meestertienkamp: liefst drie remises, waarvan twee binnen de 23 zetten. Thomas consolideert en de normenjagers stagneren. Dat koploper Thomas Willemze het rustig aan doet is te begrijpen. Max Warmerdam is gevaarlijk en de voorsprong is groot genoeg.

Dat Manuel snel genoegen neemt met een halfje is niks voor hem. Misschien wilde hij onze Poolse gast niet te veel op de proef stellen en eens wat eerder van een biertje genieten. En Manuel heeft dan de rest van de middag ook tijd om zich met andermans partijen bezig te houden. Bij elk bord heeft hij een vriendelijk woord en schouderklop paraat om ook de mindere goden te laten geloven dat er goed is gespeeld.

Het vuurwerk moet van de normenjagers komen. Bij Pieter Hopman is dat het geval, maar het  vuurwerk wordt wel door Maurice Schippers ontstoken. Met een paardoffer op h6:

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.