Nick en Anish promoten het schaken

Met Nick Schilder als ambassadeur van de schaaksport zijn we natuurlijk heel blij. Ook Anish Giri neemt altijd zijn verantwoordelijkheid. De KNSB maakte een leuke flyer, met een tekening van de bekende schaakcartoonist Diaz.

  

De flyer werd gebruikt in de Nationale Sportweek in september. Onder andere de schaakverenigingen Caïssa (Amsterdam) en Paul Keres (Utrecht) organiseerden activiteiten. Paul Keres deed iets met kinderen en Square4Chess, dat is een schaakvariant met allerlei spelletjes op een bord van 4 bij 4.

De bedoeling van de KNSB in de Nationale Sportweek was dat alle clubs het schaken zouden promoten. Daarvoor was onder andere de genoemde flyer bedacht.

Tijdens de week werd ook het Schaakkwartet geïntroduceerd. Onderwerpen zijn onder andere:

– Verenigingen die naar een wereldkampioen zijn genoemd

– Oudste schaakverenigingen

– Clubgebouwen

 

Deze informatie heb ik uit De Schaakkoerier, het blad van de Motiefgroep Schaken. Hoe je aan het kwartet kunt komen, staat er niet bij. Als we daar nog achter komen, zullen we dat uiteraard laten weten. Deze twee leuke afbeeldingen wilde ik u alvast niet onthouden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.