Clubkampioenschap Snelschaken bij Moira-Domtoren / Training van Afek

Beste schaker,

Aanstaande vrijdag 28 oktober vindt het Clubkampioenschap Snelschaken bij Moira-Domtoren plaats. Dit toernooi staat ook nadrukkelijk open voor niet-leden en huisschakers. Deelname is gratis, maar er zijn wel prijsjes te verdienen, dus alle reden om mee te doen. Aanmelden kan via wedstr@moira-domtoren.nl, door een berichtje te sturen naar 06-19575054 of aan de zaal (uiterlijk 19.45).

 

Workshops Yochanan Afek 2016-2017

Ook dit seizoen geeft Internationaal Meester Yochanan Afek weer een aantal trainingen/workshops op de vrijdagavond in het Rode Kruisgebouw aan de Koningsweg 2 in Utrecht. Het zullen ongetwijfeld weer leerzame en inspirerende workshops worden, in een goede sfeer. Net als voorgaande jaren zal er gelegenheid zijn om een eigen (geanalyseerde) partij te bespreken.

Daarnaast zal voor deze reeks trainingen een thema worden gekozen, een soort rode draad waaraan we elke sessie aandacht besteden.

Aanmelden kan bij door een mailtje te sturen naarafekchessutrecht@gmail.com.

 

 

1. vrijdag 18 november 2016
2. vrijdag 6 januari 2017
3. vrijdag 10 februari 2017
4. vrijdag 24 maart 2017
5. vrijdag 7 april 2017

Meer informatie:

 • Maximumaantal deelnemers: 15
 • De workshops beginnen om 19:45 uur en zijn rond 22:30 uur afgelopen.
 • Eerste kopje koffie of thee wordt aangeboden door SV Moira-Domtoren.
 • De kosten voor het ‘totale pakket’ van 5 trainingen zijn 75 euro (t/m 20 jaar: 50 euro). Kosten voor deelname aan een losse workshop zijn 20 euro.
 • De workshops zijn in het Engels. Voor mensen die moeite hebben met Engels, kan Yochanan de meeste schaaktermen wel vertalen.
 • Deelnemers kunnen onderwerpen aanleveren die ze graag behandeld zouden zien. Suggesties tot nu toe:
  – “games of the greats”, een partijenmix van “ancient and modern chess heroes”.
  – hoe maak je een gezonde overgang van opening naar het middenspel? En hoe train je patroonherkenning om beter je weg te vinden in openingsvarianten?
 • Een onderdeel van de workshops is de analyse van een partij van één van de deelnemers.
 • Er is geen ratinggrens voor de deelnemers. Er wordt rekening gehouden met schakers van uiteenlopende sterkte.
 • Je krijgt ‘huiswerk’ mee (bijvoorbeeld een A4′tje met eindspelstudies).

Jeroen Bollaart schreef: “Ik vind de workshops van Yochanan stimulerend door de mix van instructie en anekdote. Aan de hand van partijen die worden ingestuurd door de deelnemers, kan Yochanan algemene principes duidelijk maken. Tegelijkertijd kan hij met veel enthousiasme vertellen over de toernooien, grootmeesters en eindspelcomponisten uit heden en verleden. Hij is van mening dat je je als schaker niet alleen moet bezighouden met techniek en tactiek maar dat je ook je kennis van de schaakcultuur moet vergroten. Los hiervan vind ik het leuk om schaaktraining te krijgen in een groep. Je leert ook van de andere deelnemers en de sfeer is altijd goed.”

We zien jullie aanmeldingen (via afekchessutrecht@gmail.com) graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Tjerk Hacquebord
SV Moira-Domtoren

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.