Dimitri Reinderman wint geslaagd Laren Rapid Toernooi 2016

Het was afgelopen zaterdag 29 oktober weer een erg gezellige en geslaagde (12e) editie van het Rapid Schaaktoernooi. Alle ingrediënten voor een leuk schaakevenement waren volop aanwezig. Een sterke aansprekende topbezetting, een leuk en gemêleerd deelnemersaantal (34) wat best netjes was in het licht van de vele andere schaaktoernooien en (jubileum)activiteiten in de buurt deze dag.

Grootmeester Dimitri Reinderman (spelend bij S.O. Rotterdam) zette deze editie op zijn naam met 6,5 uit 7! Na hem volgde als nummer 2 IM Albert Blees, ook spelend bij S.O. Rotterdam met 6 punten, nummer 3 werd IM Tim Lammens, uitkomend voor Schaakstad Apeldoorn met 5,5 punten. Hierna volgenden Laurens Schilstra en Jimmy Geboers met 5 punten, die gedeeld vierde werden, dit was zeker gezien de hoogte van hun ratings en de sterke toernooibezetting een erg knappe prestatie.
Vanaf ronde 1 wist Dimitri de nummer 1 positie te behouden, hij moest alleen pas in ronde 6 een halfje afstaan aan Tim Lammens. Hierdoor bleef het tot het einde toch een beetje spannend.

De ratingprijzen werden gewonnen door Di Cheng, Michel Tobar, Frits van Gelder en Bob Kat.
De hoofdprijzen van € 175, € 110, € 75, € 40, € 25 werden verdeeld, waarbij de gedeelde plaats de geldprijs deelden, de ratingprijs winnaars wonnen ieder € 25.

De winnaar van de oplossing van de 2 schaakproblemen werd Hugo Cassimon die helemaal uit België afgereisd is om aan dit toernooi deel te nemen! De traditiegetrouw uit te reiken poedelprijs ging naar de enige vrouwelijke deelnemer Maria de Wit van Warmenhuizen ’76. Gelukkig ging niemand naar huis zonder een punt te halen! Zij wonnen prijzen in natura.

Op of via de Larense website vindt u nog de rangorde, de ‘crosstable’, de details/uitslagen per ronde en een uitgebreid fotoverslag staat op Facebook.
 
Wij kijken alles bij elkaar dus terug op een erg leuke toernooidag en bedanken alle deelnemers voor hun deelname en zien ieder graag weer terug volgend jaar!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.