RSB wint Huttontoernooi 2016 bij TU Delft

Zaterdag 29 oktober 2016 organiseerde de Haagse Schaakbond in samenwerking met KNSB het jaarlijkse Huttontoernooi. De Technische Universiteit Delft was gastheer van het toernooi.

Het Huttontoernooi is een eenmaal  per jaar gehouden jeugdtoernooi, waarvoor alle 13 regionale schaakbonden worden uitgenodigd. Deze kunnen met maximaal 20 spelers meedoen. Er wordt traditioneel in teams van viertallen gespeeld, in de vijf leeftijdscategorieën A(t/m 20 jaar), B (t/m 16), C (t/m 14), D (t/m 12) en E (t/m 10).

Dit jaar waren in totaal 35 teams van 8 verschillende bonden aanwezig, dus bijna 150 jeugdschakers. In de prachtige Mekelzaal van het Science Centre van de TU Delft werd de hele middag gestreden om de eer, in vijf achtereenvolgende rapidschaakpartijen. Maar daarnaast werd ook veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid het Science Centre te bezoeken.

Uiteindelijk ging de RSB (Rotterdamse Schaakbond) met de grootste beker naar huis. Zij behaalden 41 matchpunten, een ruime voorsprong dus op de nummer 2 de NHSB (Noord-Hollandse Schaakbond), die 29 matchpunten behaalde. Gedeeld derde werden de SBO (Schaakbond Overijssel), de organiserende HSB (Haagse Schaakbond) en de LeiSB (Leidse Schaakbond) met 25 matchpunten. De SBO kreeg op basis van de bordpunten de beker voor de derde prijs  mee naar huis.

Al met al kijkt de organisatie op een zeer geslaagd toernooi terug.

De uitslagen, eindstanden en foto’s van het toernooi zijn te vinden op de site van de Haagse Schaakbond,www.haagseschaakbond.nl/.

De historie van het Huttontoernooi is te vinden op de website  www.huttontoernooi.nl.

Met vriendelijke groet,

Ted Barendse (toernooidirecteur)

06-42140566

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.