BSG ontsnapt met een blauw oog bij Paul Keres

Soms zegt een plaatje (in dit geval een tabel), meer dan veel woorden.

 

 

 Als u dan nog weet dat het ook nog 2,5 – 0,5 en 3,5 – 2,5 geweest is en de laatste 1,5 bordpunt voor BSG er lang anders uit gezien hebben, dan snapt u de titel en weet u dat BSG een moeilijke middag in Utrecht kende, bij het altijd gezellige Paul Keres.

 De statistieken vooraf: bij Paul Keres speelden Jan Breukelman en Marijn Otte niet mee, voor hen vielen Ernst van der Vecht en Frank Wildschut in, BSG was compleet deze middag.

Paul Keres kwam op voorsprong doordat op bord 7 Bert Both won van Ton van der Heijden. De door Ton opgezochte complicaties pakten beter uit voor de witspeler.

De remise die erna volgde op bord 1 tussen Robert Ris en Hugo ten Hertog is een mooi voorbeeld dat remise niet saai hoeft te zijn. De eindstelling zegt genoeg na herhaling van zetten met een zwarte dame tussen h5 en h4 en een witte koning tussen e1 en e2:

Dat er bij de analyse achteraf en bij de Griek de meest wilde varianten voorbij kwamen, hoeft geen betoog. Als op de 17e zet Lxc6 gespeeld was, had deze partij het goed gedaan bij de schoonheidsprijs deze ronde.

De voorsprong voor Paul Keres werd vergroot doordat op bord 8 Raymond de Rooy won van Henk van der Poel. Een goede voorbereiding had zijn vruchten afgeworpen en Henk trof een optimaal voorbereidde tegenstander. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.