Spanning en sensatie

Roeland Pruijssers

Apeldoorn reisde gezellig naar Groningen voor de confrontatie met koploper Groninger Combinatie. In het denksportcentrum, waar ook stads- en meesterklassegenoot SISSA de partijen afwerkt, werden de weinig verrassende opstellingen doorgegeven. Althans voor de Apeldoorners geen grote verassingen. Groningen moest het stellen zonder GM’s Sipke Ernst en Jan Werle die meededen aan het Europees kampioenschap voor clubteams. Zij werden vervangen door Jan Balj√© en IM Davit Lobzhanidze. De ploegen bleken achteraf zeer aan elkaar gewaagd met een verschil in gemiddelde rating van slechts twee punten.

Het begon voortvarend voor de thuisploeg: aan bord 2 wist Tiviakov (Groningen) vrij snel te winnen van collega-GM Roeland Pruijssers (Apeldoorn). Hier zijn weinig woorden voor nodig: strakke pot van de witspeler. De Apeldoorners staken hun teamgenoot na afloop een hart onder de riem en zeiden dat ze zijn nul wel goed zouden maken. En inderdaad bleek Apeldoorn op de meeste borden goed te staan.

Tim Lammens (Apeldoorn) stond onder druk tegen Erik Hoeksema (Groningen) maar op een gegeven moment besloten beide heren een zettenherhaling niet uit de weg te gaan. Waarschijnlijk had hier meer ingezeten aan Groningse kant, goed nieuws voor Apeldoorn dus.
Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.