Magnus en Donald Duck!

  

Met de WK-tweekamp tussen Magnus Carlsen en Sergey Karjakin voor de boeg zijn de mediaberichten niet van de lucht. Alle grote internationale sites besteden uitgebreid aandacht aan deze match. Het ziet er naar uit dat er nog nooit in de geschiedenis zoveel aandacht naar een schaaktweekamp om de wereldtitel zal gaan. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat we in een tijd leven dat berichten heel snel via de sociale media worden doorgegeven.

(C) Disney

Uit deze bulk wil ik de bezoekers van Schaaksite één bericht niet onthouden: de voorliefde van Magnus Carlsen voor Donald Duck! In Noorwegen is een strip op de markt gebracht waarin Magnus een belangrijke rol opeist in een verhaal. Het schijnt dat hij – als groot Donald Duckkenner zelfs mee heeft mogen schrijven aan het script!

Op Chessbase.com verscheen dit artikel dat geheel aan deze strip is gewijd dat onder deze link is te vinden.

 

Voor mensen die Noors kunnen lezen, zal het ongetwijfeld een hele gewaarwording zijn om de wereldkampioen schaken samen met deze wereldberoemde eend in één verhaal te mogen meemaken.

 

 

 

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

2 Comments

  1. Avatar
    Sake Jan november 11, 2016

    Pardon? Het ziet er naar uit dat er nog nooit in de geschiedenis zoveel aandacht naar een schaaktweekamp om de wereldtitel zal gaan.’ De vorige twee matches Carlsen-Anand trokken toch echt meer de aandacht (zou het wonderkind Carlsen het dan eindelijk lukken resp. Anand toch de titel terugwinnen?). En wat te denken van de serie Kasparov- Karpov? En misschien ooit gehoord van Fischer-Spasski in 1972? Dat ging over niets anders dan de Koude Oorlog en nog veel meer. Nee dan 2016: wereldschokkend nieuws, de kampioen schaken is dol op Donald Duck, poe poe. En dan Karjakin! Wie kent hem niet? Ik weet niet wat hier mis gegaan is, maar de stelling dat ‘nog nooit zo weinig aandacht naar een schaaktweekamp om de wereldtitel uitgaat’ is aanmerkelijk dichter bij de waarheid.

  2. Avatar
    Johan Hut november 11, 2016

    Ja, hier ben ik het met Sake Jan eens. Dezer dagen is er volop publiciteit, zelfs in de Nederlandse kranten. Vanavond hoop ik daar nog over te schrijven hier op Schaaksite. Maar in bijvoorbeeld 1972 en 1978 hielden de kranten die aandacht wekenlang vast. Dat gaat nu niet gebeuren. Verschil is wel dat er nu veel meer media zijn, namelijk allerlei internetsites. Als je die meetelt, is er nu meer aandacht dan in 1972. Maar dat is geen eerlijke vergelijking.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.