Persconferentie Carlsen – Karjakin

Fulton Market New York

Café met uitzicht op Brooklyn Bridge

Vandaag werd om 17:00 CET de persconferentie voor de match om het wereldkampioenschap tussen Carlsen en Karjakin gehouden. De spelers gaven vooral vage antwoorden. Ze zijn klaar om te spelen en willen geen informatie delen die voor hun tegenstander waarde kan hebben.

Aan Carlsen werd gevraagd of hij er problemen mee heeft dat zijn vriend en oud-secondant Ian Nepomniachtchi nu voor Karjakin werkt. Carlsen antwoordde dat hij dat geen probleem vindt. Hij wist dat Nepomniachtchi in het verleden met Karjakin’s coach Potkin heeft samengewerkt dus dat het een mogelijkheid was. Hij zei verder dat hij niet wist of Nepomniachtchi daadwerkelijk voor Karjakin werkt. Karjakin gaf geen commentaar behalve dat zijn team bestaat uit Potkin, Motylev en een aantal Skype contacten. 😉

Een lid van de pers merkte op dat het prijzengeld dit jaar (1 miljoen euro) lager is dan 26 jaar geleden toen de match Kasparov – Karpov gedeeltelijk in New York werd gehouden. Agon antwoordde dat het moeilijk was om sponsors te vinden en dat Agon ervoor gezorgd heeft dat aan de minimumeis van de FIDE is voldaan.  Na afloop vroeg ik Ilya Merenzon, the Chief Executive van Agon, hoe het liep met de verkoop van de $15 pay-per-view tickets. Hij vertelde mij dat er tot nu toe ongeveer 10.000 tickets zijn verkocht en dat hun doelstelling is om er uiteindelijk 100.000 te verkopen. Honderdduizend tickets is toch al weer $1,5 miljoen aan inkomsten ….

FaceTime met Kirsan

 

Grote afwezige was Fide president Kirsan Ilyumzhinov die de US niet in mag vanwege zijn vermeende steun aan Syrië.
Dat werd als volgt opgelost: Facetime!

Morgen om 20:00 Nederlandse tijd begint de eerste partij.

Na 2 partijen volgt steeds een rustdag.

 

Videos:

Opname van de Noorse televisie:

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.