Schaken in Manhattan

In de afbeelding hiernaast staan de belangrijkste schaakplekken van Manhattan.
Het wereldkampioenschap wordt gespeeld op de Fulton Market, op de kaart nummer 19.  Wij wonen in Tribeca en ik speel op de Marshall Chess Club (nummer 6) op 15 minuten fietsen van ons appartement.
Zeer bekend is natuurlijk ook Washington Square Park (nummer) 1. Hier spelen hustlers voor geld. De inleg is $3-5 per partij, tenzij je natuurlijk Magnus Carlsen heet (zie de video).

Onze favoriete schaaklocatie is in Midtown: Bryan Park (3).  In principe wordt hier niet voor geld gespeeld. Meestal speel je in een rotatie systeem van 3-5 spelers waarbij de winnaar blijft zitten. Er wordt voornamelijk blitz gespeeld met 3 tot 5 minuten per persoon per partij. De spelers zijn sterker dan in Washington Square park en je treft er regelmatig spelers van meesterklasse. In Bryan Park worden er allerlei buitenactiviteiten georganiseerd. Op dit moment kan je er schaatsen, in de zomer is er een filmfestival en zijn er muziek en Broadway optredens. Andere activiteiten zijn yoga, ping-pong, jeu de boules en jongleren.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.