Arber Schach Open 2017

Alvast noteren voor volgende zomer:   6Arber Schach Open

(Bodenmais, 29-07 t.m. 06-08 2017)

Schaak en natuur in het prachtige Bayerwald!

Het bijzondere van dit zomertoernooi is, dat er voor de schakers (en/of hun partners) ook een programma van natuurwandelingen wordt samengesteld, onder leiding van de professionele gids Klaus Kreuzer.  Dat betekent niet alleen genieten van de natuur en het landschap in dit middelgebergte, maar er ook veel over te weten komen.  De wandelingen (ná de schaakronde) variëren in duur en intensiteit. Voor sommige wandelingen is wel een klein beetje basisconditie gewenst. En robuust schoeisel is aan te raden. Het wandelprogramma staat al op de website van het toernooi. Naast de wandelingen zijn er nog meer nevenactiviteiten (schaaktrainingen, snelschaaktoernooi).

Maar meedoen met de wandelingen hoeft natuurlijk helemaal niet. Het schaakfestival zelf is ruimschoots reden genoeg om naar Bodenmais te komen. Het is geen heel groot toernooi, maar er zijn altijd wel een aantal titelhouders van de partij. In augustus dit jaar was er een aardig Nederlands succes, toen FM Pieter Hopman de tweede plaats wegkaapte, vóór een aantal GM’s en IM’s. Hij moest alleen de Servische grootmeester Misa Pap voor laten gaan. Die komt in 2017 zijn titel verdedigen. Ook drie andere grootmeesters staan nu al op de deelnemerslijst.

Naast het open toernooi (voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of speelsterkte) is er ook een seniorentoernooi, waaraan je mag meedoen als je geboren bent in 1962 of eerder.  En -voor de derde keer-  het Open Kampioenschap van Duitsland voor vrouwen.  Dat laatste liep de eerste twee jaren een beetje moeizaam. Echt sterke speelsters wilden nog niet komen. Hopelijk doen ze dat in 2017 wel. En anders… tja, dan ligt er zelfs voor speelsters van redelijk amateurniveau een kans om hun naam in de annalen te laten vereeuwigen, gekoppeld aan een mooie titel!

Alle gegevens zijn te vinden op www.arberschachopen.com/1.html

Aanmelden via deze site is al mogelijk. Je kunt er ook de deelnemerslijsten vinden, al zijn die op dit moment natuurlijk nog (heel) kort. De meeste aanmeldingen komen meestal pas in de laatste weken voor het toernooi.

Via de site kan ook een onderkomen (pension, hotel, vakantiehuis) gereserveerd worden. Maar natuurlijk kun je ook je eigen plan trekken. Mogelijkheden genoeg in en rond Bodenmais!

2 Comments

  1. Avatar
    Jaap Amesz november 14, 2016

    Ik kan niet vinden hoe laat de partijen starten, heeft u een link voor mij?

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.