Schaakfestival Groningen 2016

Van 21-30 december wordt in Groningen de 54e editie van het Groninger Schaakfestival gehouden. Met ondertussen al 10 GM’s en een aantal IM’s belooft het een spannend toernooi te worden. De 53-jarige Poolse GM Michal Krasenkow heeft met 2627 de hoogste rating. Hij won Vlissingen al vier keer, maar is nieuw in Groningen. Dat zijn ook de jonge Chinese 2500+ GM’s Gao Rui en Bai Jinshi. Samen met de Indische GM Diptayan Ghosh en GM Sipke Ernst zullen ze de Pool het vuur na aan de schenen leggen.

De vierkampen voor de Kerst waren vorig jaar een succes. Die zijn gehandhaafd. Terug van weggeweest is het commentaar bij de partijen. Even slikken is dat de eerste drie ronden in het Postillion hotel in Haren worden gespeeld. De overige partijen zijn in het vertrouwde ACLO Sportcentrum.

In de toernooidirectie ook nieuwe gezichten; ‘schaakjan’ Jan van Os maakt plaats voor Koen Lambrechts, ondersteund door Frits Rietman en Arjan Dijkstra.

Onveranderd zijn de traditionele oliebollen op de laatste festivaldag, vorig jaar voor bijna 400 deelnemers. Waaronder erg veel jeugd.

Schaken met de Kerst in Groningen is zo langzamerhand een begrip.

Voor meer inlichtingen en opgave als deelnemer: chessfestivalgroningen.nl/

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.