Carlsen loopt boos weg (filmpje)

Magnus Carlsen is na zijn nederlaag tegen Sergei Karjakin boos weggelopen, nog voordat de persconferentie begon. Hij stoorde zich eraan dat hij op Karjakin moest wachten, die op de gang een interview gaf. Dat is ook niet de bedoeling, daar is de persconferentie voor. Maar de Noor was natuurlijk ook zwaar teleurgesteld.

Bij het sfeerverslag van Han Schut, eerder vandaag, zat een filmpje van bijna 40 minuten. Voor wie daar geen tijd voor heeft, hier een filmpje van de NOS-site van een halve minuut, waarop de boze Carlsen te zien is. Volgens de NOS riskeert Carlsen met zijn weglopen een boete van omgerekend zo’n 55.000 euro.

1 Comment

  1. Avatar
    HaBo november 23, 2016

    De reportage van de NOS geeft een verkeerd beeld. Om te beginnen is de officiële persconferentie van het WK de eerste plaats waar de verzamelde pers de spelers direct na de partij kan bevragen. Dus eigen interviewtjes daaraan voorafgaand, is de eigen verantwoordelijkheid. Carlsen heeft bijna twee minuten gewacht in de p.c.-zaal op Karjakin, die bezig was met een interview voor de Russische televisie. Hij gaf meerdere aan ‘wat zitten we hier nou te doen?’ Als je alleen de weigering voor een interview voorafgaand aan de persconferentie laat zien en alleen het laatste moment van weglopen, dan krijg je een verkeerd beeld.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.