Jules Welling overleden

 

Deze week is de fameuze schaakjournalist Jules Welling overleden. De Brabander liep al vanaf de jaren zestig in de schaakwereld rond en schreef voor tal van schaakbladen over de hele wereld. In Nederland schreef hij voor het bondsblad en voor Schaaknieuws. Ook schreef hij vele boeken. Na het opheffen van Schaaknieuws verdween Welling een beetje uit beeld. Hij is 67 jaar geworden. Binnen enkele dagen verschijnt hier op Schaaksite een uitgebreid in memoriam.

3 Reacties

 1. Avatar
  Sophie Welling 24 november 2016

  Hij is afgelopen nacht overleden en heeft de 67 helaas net niet gehaald.

  Voor mogelijk geïnteresseerden: de uitvaart is op dinsdag 29 november in uitvaartcentrum Mutsaers te Best (Nazarethstraat 6, 5683 AP. Vanaf 12:00 is er gelegenheid tot persoonlijk afscheid nemen en om 13:00 is het gezamenlijk afscheid. Na het afscheid is er gelegenheid tot ophalen van herinneringen in cafe het Knooppunt, naast station Best.

 2. Avatar
  Wiebe Cnossen 25 november 2016

  Kuifje is niet meer onder de grootmeesters. Jules was een markante persoonlijkheid die je met zijn charme en enthousiasme voor zich wist te winnen. Alle nabestaanden gecondoleerd.

 3. Avatar
  Ludo Tolhuizen 25 november 2016

  Hoewel het al lange tijd erg slecht met Jules ging bleef hij de clubavond van de Eindhovense Schaakvereniging tot zeer recent bezoeken en komt zijn overlijden onverwacht. Sterkte voor de nabestaanden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.