Toptalentschool Groningen en Leidsche Rijn College winnaars 2e kwalificatie NK VO

Op vrijdag 25 november 2016 is de tweede kwalificatie gespeeld voor het NK schaken voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs 2016-2017 (NK VO). Toptalentschool Groningen won categorie I met 20,5 uit 28. Het Stedelijk Gymnasium Leiden volgde slechts op 2,5 bordpunt als tweede. In categorie II was het nog spannender met een eerste plaats voor het Leidsche Rijn College (19 uit 28), gevolgd door wederom het Stedelijk Gymnasium Leiden (18,5).

Topsporttalentschool Groningen was vooraf huizehoog favoriet met Jorden, Lucas en Pieter van Foreest en Jonas Hilverda. Verrassend genoeg won niet Jorden, maar Lucas de groep met 6 uit 7. Jonas volgde met 6 en Jorden met 5 uit 7. Wie houdt hen van de titel op 13 januari?
De nummer 2 positie werd een strijd tussen het Stedelijk Gymnasium Leiden en het Wartburg College. Het Stedelijk Gymnasium Leiden liep uiteindelijk nog 2,5 punt uit in de slotronde. Zie de eindstand van kwalificatie 2 (VO I): nkscholen.schaakbond.nl/nieuws/2017/voi-2

In categorie 2 (eerste 2 leerjaren) deed het Leidsche Rijn College goede zaken. In kwalificatie 1 waren ze nog slechts als 5e geeindigd. Siebe van Manen en Kylian Bijvank scoorden deze keer met een 1e en 3e plek de meeste punten voor hun team. De schakers van het Stedelijk Gymnasium Leiden kwamen nog wel tot op een half puntje en werden tweede. Het Noordik Almelo (3e) en het Murmellius Gymnasium (4e) hebben de 3e kwalificatie natuurlijk weer alle kans, maar zijn nog altijd niet zeker van een plek in de finale.
Zie de eindstand van kwalificatie 2 VO II): nkscholen.schaakbond.nl/nieuws/2017/voii-2

In de finale op 13 januari 2017 in Wijk aan Zee wordt op reguliere borden gespeeld (dus niet online). Op de finaledag worden er 5 ronden gespeeld tegen de andere  finalisten. In beide categorieën is plaats voor 6 teams. Het speeltempo in de finale is 10 minuten per speler plus 10 seconden per zet.

De finale wordt mede mogelijk gemaakt door het Tata Steel Chess Tournament.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.