BSG maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Hoeveel schakers zouden zich ervan bewust zijn, dat het gisteren de sterfdag van Max Euwe is? Ik in ieder geval niet, het was de teamcaptain van de tegenstander die mij er op attendeerde. Tja, hij had het schilderij in de speelzaal goed bekeken.

Beide teams speelden deze wedstrijd met een invaller. Bij ASV speelde Maro Braam voor Frank Schleipfenbauer, bij BSG speelde Timon Brouwer mee voor Robin van Kampen.
BSG liep snel uit naar een 3-0 voorsprong en leek een gemakkelijke middag te hebben. Als eerste won Ewoud de Groote op bord 8 van Marco Braam. Een Scandinavische opening werd een pionoffer voor zwart en de stelling werd langzaam maar zeker aan stukken gespeeld. Op bord 10 won Henk van der Poel van Dirk Hoogland in een ongebruikelijke Siciliaan.
Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.