Elfde partij eindigt in remise

De elfde partij van de WK-match is in een relatief snelle remise geeindigd (34 zetten). Toch viel er wel het een en ander te beleven vandaag. Karjakin kwam met wit misschien met een heel licht voordeel uit de Spaanse opening, maar hij wist er niet veel van te maken. Carlsen nam het iniatief over en met een interessant pionoffer (18…c3 19.bxc3 d5!?) wist hij Karjakin een lastige keuze te geven. Maar de Rus wordt niet voor niets genoemd als minister van Defensie, hij wist met een veilige voortzetting het evenwicht te bewaren. Hij moest echter blijven opletten: Carlsen in een stelling met dame en toren voor beide spelers een vrijpion op e2 te krijgen. Potentieel heel gevaarlijk, de uitdager maakte echter geen fouten en zo eindigde de partij remise in eeuwig schaak. Waarschijnlijk kunnen beide spelers daar wel vrede mee hebben: Carlsen heeft nog een witpartij en Karjakin doet het beter dan de meeste experts verwacht hadden.

Foto: worldchess.com

 

1 Comment

  1. Avatar
    Aard november 27, 2016

    Is eigenlijk al bekend wie de schaakverslaggever van het ANP resp. Teletekst is? Is al 30 jaar lang lachen, gieren, brullen (als het niet langer is).

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.