Persconferentie elfde partij

Iedere dag weer een eendaagse baard: hoe doe je dat?

Carlsen speelt vooral op zijn intuïtie, zo zegt hij zelf. In In de eerste 10 partijen leek het alsof zijn intuïtie hem in de steek had gelaten. Hij zat te werken achter het bord en maakte fouten die we niet van hem gewend zijn. Hij is er trots op dat hij genadeloos kleine voordelen weet om te zetten naar winst. Ook dat lukte niet in partij 3 en 4. Vandaag was het anders. Carlsen is back! Hij zat vol zelfvertrouwen achter het bord. De zetten 19… d5 en 24… e3 zijn zetten van een Carlsen in vorm.

Ik sprak met zijn vader Henrik Carlsen en die bevestigde dat Carlsen zich goed voelde. Dat kan ik me ook wel voorstellen na de winstpartij op donderdag en een massage op vrijdag. Henrik Carlsen was wel bang dat Magnus weer te veel risico zou nemen. Waarom 24… e3 in plaats van 24… exd3 met een eenvoudige remise voor zwart? Maar Magnus wist precies wat hij aan het doen was en wilde Karjakin de gelegenheid om een fout te maken. Dat deed Karjakin niet en na 34 zetten werd de vrede getekend. In het begin van de persconferentie leggen de spelers de partij uit en dat gedeelte is interessant. In het algemeen waren de vragen van de journalisten niet inspirerend.

Stelling na 19.bxc3. Carlsen ging verder met 19… d5
Stelling na 24.cxd4. Carlsen ging verder met 24… e3.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.