Parlementariërs nemen het op tegen schaakgrootmeester So

Op dinsdag 31 januari daagt Amerikaans grootmeester Wesley So de Nederlandse politiek uit om het in de Torentjes Schaak Simultaan tegen hem op te nemen.

Wesley So tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2016

So heeft een geweldig jaar achter de rug en staat 6e op de wereldranglijst. Hij blonk uit op de door Amerika gewonnen Olympiade in Baku. Kort daarvoor wist hij in St. Louis zijn eerste zege in een elitetoernooi te boeken. Tijdens de 11e editie van de Torentjes Schaak Simultaan, de traditionele Haagse ‘afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, kunnen parlementariërs, kandidaat-Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen So. De openingszet wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib.

De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 tot en met 29 januari 2016.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.