Dmitri Andreikin en Eric Hansen naar Wijk aan Zee

 

Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament compleet

Dmitri Andreikin wordt de 14e speler in de Tata Steel Masters en Eric Hansen de 14e speler in de Tata Steel Challengers, zo heeft de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament vandaag bekendgemaakt. Met het vastleggen van de Russische en Canadese grootmeesters is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2017 compleet. Conform de afspraken met spelersvakbond ACP zouden de laatste plaatsen in de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers naar de hoogst genoteerde spelers van de ACP Competitie met een rating onder 2750 respectievelijk 2650 gaan. Deze grootmeesters, Ian Nepomniachtchi en Gawain Jones, waren echter al vastgelegd voor het Tata Steel Chess Tournament 2017. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament  vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

De 26-jarige Dmitri Andreikin staat op plek 22 van de wereldranglijst. Andreikin behoort al jaren tot de subwereldtop, maar maakt in januari voor het eerst zijn opwachting in Wijk aan Zee. De Rus was jeugdwereldkampioen in 2010 en werd twee jaar later kampioen van Rusland. In 2013 kwalificeerde hij zich voor het Kandidatentoernooi, dat bepaalt wie de wereldkampioen mag uitdagen. In 2014 won Andreikin het Fide Grand Prix Tournament in Tashkent, voor spelers als Nakamura, Caruana, Vachier-Lagrave, Giri en Karjakin.

De 24-jarige Canadese grootmeester Eric Hansen is behalve een sterke schaker ook een geliefde commentator bij grote toernooien. Hansen neemt voor het eerst deel aan het Tata Steel Chess Tournament. Op de Schaakolympiade in Baku eerder dit jaar was Hansen een van de uitblinkers, met een score van 9 uit 11.

 

 

 

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.