Probleemloze remise voor Giri in Londen

In Londen is vandaag de jaarlijkse Chess Classic begonnen. Het is het vierde en laatste onderdeel van de Grand Chess Tour, na eerdere toernooien in Parijs, Leuven (beide rapid) en St. Louis. De overwinning in dat klassement kan Wesley So bijna niet ontgaan; alleen als hij een matig toernooi speelt kan Nakamura door het toernooi te winnen hem inhalen. Vandaag werd de onderlinge partij echter in het voordeel van So beslist.

Anish Giri speelt in het klassement geen rol en zal vooral proberen gewoon een goed toernooi te spelen in het sterke veld met alle toppers op Carlsen en Karjakin na. Over de eerste ronde kan hij in ieder geval tevreden zijn: remise met zwart tegen Vachier-Lagrave is een goed resultaat, en hij is ook geen moment in de problemen geweest. Ook zal hij tevreden zijn dat Caruana en Anand remise speelden, zodat hij niet de enige remisepartij was en er weer allerlei grappen over hem gemaakt zouden worden…

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.