Jan Timman 65. Aflevering 3: Bij Max met een studie

Jan Timman is vooral bekend geworden door zijn schaakpartijen, maar hij is ook componist van eindspelstudies. In 2012 mocht hij bij Tijd voor Max (in een aflevering die helemaal aan hem gewijd was) een van zijn studies laten zien (op zijn eigen oude schaakbord). De heer Terpstra uit Zwolle wist de oplossing te vinden, u ook?

Naast de oplossing van de studie kunt u in de uitzending ook beelden zien uit 1974 van de rommelige woning van de jonge Timman,  Dehlia en Arthur Timman leggen uit dat hun vader soms wat onbesuisd is, de wk-match met Karpov wordt besproken, alsook wat schaken nou mooi maakt. En als u net als musicalster Willemijn Verkaik zou willen weten wat Timman zou toveren als hij het kon, kijkt u dan vooral door tot het einde.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.