Makkelijke remise voor Giri, geweldig gevecht tussen Nakamura en Kramnik

De vijfde ronde heeft Anish Giri relatief weinig moeite gekost. Door goede voorbereiding kreeg hij met zwart al snel een gelijke stelling tegen Aronian en al op zet 17 kon hij een zetherhaling afdwingen. U begrijpt dat hij die kans niet liet liggen 😉 Winnaar van de dag werd Michael Adams, die Topalov verder op de laatste plaats drukte. De beste en spannendste partij werd echter gespeeld tussen Nakamura en Kramnik. Op een gegeven moment offerde de Rus een pion, maar de Amerikaan dat hij met een stukoffer kon toeslaan en het eindspel pionnen tegen paard zou winnen. Twee verbonden vrijpionnen zou hij krijgen en een actieve koning, dat moest toch genoeg zijn? Maar Kramnik vond steeds de enige zet, inclusief een belangrijke patwending! Hoofdschuddend zat Nakamura achter de bord toen hij de wending ook ontdekte, maar gelukkig voor hem zat er niet meer voor hem in, Kramnik had het gewoon heel goed verdedigd.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.