Dames. . . wie heeft die nou nodig?

Een regenachtige morgen in Eindhoven. Na een zeer korte nachtrust snel de auto in op weg naar Schiphol. Vandaag vliegt mijn vrouw naar Suriname om kerst, oud en nieuw en vooral de 70ste verjaardag van haar moeder te vieren. Ik moet het ondertussen maar alleen rooien deze feestdagen. Natuurlijk verwacht ik over een maand wel wat terug voor het offer wat ik breng. Om alvast in schaaktermen te komen, dit is een lange termijn dame offer.

En dat zou niet het enige dame offer zijn deze dag.

Om één uur stond mijn eerste invalbeurt dit jaar met het 1ste team ingepland. Tegen DJC Stein, gespeeld in het hol van de leeuw, het clublokaal van Voerendaal in Klimmen.
Goede rij-afspraken gemaakt van tevoren. Eén auto uit Den Bosch, één uit Eindhoven. En een spetterend slot van de dag, schaken in de Hot Tub van Rob. 11:45 verzamelen bij Rob dus voor mij en dan in de auto van Job, samen met Rob naar Klimmen.

Stein is altijd een lastig team. Brent wist zich niet te herinneren ooit met Dubbelschaak van Stein te hebben gewonnen. Ons team staat er goed voor op de ranglijsten. Keurig linker rijtje met prima zicht op een Europees avontuur. Het ging vandaag dus ergens om!
Als wij willen winnen, dan moet dat met onconventionele middelen! Sleutel naar de winst, zoals wel vaker is goed scoren op bord 1. In dit geval was dat Job.

Rob en ik hebben daarom van tevoren contact gezocht. Hoe kunnen we Job dusdanig tergen dat hij extra gemotiveerd en met nog gezondere wedstrijdspanning begint, zodat die overwinning vast “in the pocket” is! Antwoord: Leuke dingen ontzeggen, kleine teleurstellingen veroorzaken voor de partij en veel adrenaline in dat tengere lijf zien te pompen.

Drie stappenplan dus.

Hoe dat plan eruit zag en hoe het uitpakte… Lees het volledige verslag met veel foto’s en partijen!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.