Benjamin Bok redt het niet tegen Magnus Carlsen

In Doha te Qatar wordt momenteel het wereldkampioenschap rapidschaak gehouden. Naast wereldkampioen Magnus Carlsen en zijn laatste uitdager, Sergey Karjakin, zijn er diverse toppers (waaronder Nakamura, Vachier-Lagrave, Aronian, Grischuk) aanwezig om in 15 ronden, verspreid over drie dagen, te bepalen wie zich de wereldkampioen in deze discipline mag noemen. Het tempo is 15 minuten + 10 seconden per zet. Na dit kampioenschap staat ook nog het WK-blitz op stapel, dat over twee dagen wordt gehouden. Daar is het tempo 3 minuten + 2 seconden per zet.

 

Benjamin Bok in Qatar (foto Maria Emelianova op de toernooisite)

Na de eerste rapiddag is het de Oekraïner Anton Korobov die als enige met 5 uit 5 is begonnen. Met een halfje minder heeft Levon Aronian uit Armenië de tweede plaats in handen. Carlsen maakte een valse start met slechts ½ uit 2.

 

Daarna won hij drie partijen op rij. De wereldkampioen treft vandaag als eerste de enig aanwezige Nederlander Benjamin Bok die uitstekend begonnen is met 4 uit 5. Hij gaf slechts twee halfjes af.

 

De eerste confrontatie met de wereldkampioen was vanmiddag om 15:00 uur plaatselijke tijd (13:00 uur onze tijd).

Update:

Helaas bracht de tweede dag Benjamin geen geluk. Na zijn nul tegen Carlsen volgde een remise, maar de overige drie partijen gingen verloren. Vooral de laatste partij was erg zuur, want daar stond hij op winst maar blunderde een toren weg. De tegenstander wist ook nog hoe je moest matzetten met loper en paard…

Zijn resultaten na 10 ronden:

 

Hier zijn de partijen van Bok tot dusver:

 

 

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.