Bijzondere Film release Magnus

Bijzondere Film release

 

Official trailer Magnus

Pathé De Kuip

donderdag 19 januari 2017 om 19.00 uur

Van wonderkind naar schaakgenie

Een verlegen Noors jongetje is nog maar 13 jaar oud wanneer hij besluit: op een dag word ik wereldkampioen schaken.

Veertien jaar later staat Magnus Carlsen wereldwijd bekend als de ‘Mozart van het schaakspel’. In tegenstelling tot andere grootmeesters beschikt hij niet alleen over een aangeboren talent en grootse geheugencapaciteit, maar weet hij dit ook te combineren met ongeëvenaarde creativiteit en intuïtie. Aan de hand van ruim tien jaar aan privémateriaal en filmbeelden nemen de filmmakers je mee in de indrukwekkende geest van dit moderne genie. Van een lastige jeugd als outsider tot aan het verkrijgen van internationale roem. Magnus is een meeslepende coming-of-age documentaire. Niet alleen verplichte kost voor de miljoenen schaakspelers over de hele wereld, maar ook fascinerend voor iedereen die nog nooit iemand schaakmat heeft gezet.

Een documentaire van Benjamin Ree

Ter gelegenheid van de vijfde ronde van het Tata Steel Chess Tournament, die op  19 januari in Stadion De Kuip wordt gespeeld, vertoont Pathé De Kuip diezelfde avond eenmalig deze documentaire. Dit wordt voorafgegaan door een korte inleiding en wordt besloten met gezellig napraten onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje. (Dit is in de prijs inbegrepen.)

De documentaire Magnus van regisseur Benjamin Ree is vanaf 19 januari te zien in Lantaren Venster Rotterdam, de Filmschuur Haarlem en Cineworld Beverwijk. Een volledig overzicht zal worden gepubliceerd op de site van de schaakbond.

Voorverkoop in Pathé De Kuip gestart

Er wordt veel belangstelling verwacht. De voorverkoop voor deze film release is reeds gestart. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Initiatief

Deze bijzondere film release is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de stichting Het SchaaKKasteeL in samenwerking met Tata Steel Chess, September Film en Pathé De Kuip.

Kom op donderdag 19 januari naar De Kuip!

De veertien grootmeesters met o.a. wereldkampioen Magnus Carlsen, Sergey Karjakin, Anish Giri en Loek van Wely beginnen  om 14.00 uur met de vijfde ronde. In de commentaarzaal kunnen de analyses van de partijen worden gevolgd. Ook kan men de partijen van dichtbij volgen. Van 15.00 uur tot 16.30 uur is er een sportsymposium met het thema: Wat kunnen de fysieke- en denksporten van elkaar leren. De toegang tot dit symposium is gratis. Sprekers zijn o.m. Tom van ’t Hek, Hans Böhm, professor Erik Scherder, Marleen van Amerongen, Boris van de Vorst, Peter Blangé en Johan Wakkie.

En ’s avonds naar Pathé De Kuip! Desgewenst kan die dag ook gebruik worden gemaakt van een speciaal Magnus menu bij het nieuwe Hollywood Café De Kuip.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.