Schaakfestival dag 9

Het schaakfestival ging vrijdagmorgen de laatste dag in. Vraag is dan altijd wie is er niet op tijd? De laatste ronde begint namelijk twee uur eerder. Dit omdat er nog een prijsuitreiking is en de spelers ook nog op tijd naar huis willen. De NOSBO-oliebollen willen ze echter nog wel voor die tijd proeven. Vorig jaar werden die wat later neergezet en toen waren beide schalen binnen een minuut leeg. Nu werden ze eerder neergezet en waren de schalen pas na 10 minuten leeg. Gelukkig stonden er in het sportcafé nog twee schalen en dat had de jeugd gelukkig niet direkt in de gaten.

De vier Nederlanders met een IM-norm. Van links naar rechts Lucas van Foreest, Peter Ypma, Casper Schoppen en Nick Maatman

Gelukkig hebben sommige spelers vrienden die ze bellen met de vraag waar ze blijven. Wordt je wakker gebeld, schrik je want je dacht pas om één uur te beginnen. En dan heb je een half uurtje om je aan te kleden en om bij de speelzaal te komen. Dat overkwam zelfs één schaker die een norm kon halen.

Lees meer

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.