Rapid vierkamp bij Koninklijke Ahrend

Dinsdag 10 januari aanstaande vindt er bij Koninklijke Ahrend een schaakvierkamp plaats. Vier talenten van de Nederlandse Schaakbond strijden in deze vierkamp om een plek in de simultaan tegen de wereldkampioen Magnus Carlsen in het Erasmus Medisch Centrum (EMC). De Noorse grootmeester komt naar het EMC om geld voor het goede doel bijeen te schaken. De opbrengst gaat naar onderzoek in het Sophia Kinderziekenhuis naar een betere behandeling van kinderen met een aangeboren afwijking aan het gezicht of de schedel.

De simultaanwedstrijd tegen Magnus Carlsen vindt plaats op maandag 30 januari in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Deze krachtmeting is opgezet door drie artsen voor stichting Hoofdzaak van het Erasmus MC-Sophia. Koninklijke Ahrend heeft één schaakbord gedoneerd in deze simultaanwedstrijd en draagt op deze manier zijn steentje bij aan een bijzonder onderzoeksproject van het Sophia Kinderziekenhuis.

De 26-jarige Magnus Carlsen staat te boek als het grootste schaaktalent sinds Garry Kasparov. Hij leerde schaken van zijn vader. In 2003, hij was toen pas 13 jaar, werd hij grootmeester. Eind vorige maand prolongeerde hij zijn wereldtitel en sinds enkele jaren maakt de grootmeester ook furore als fotomodel voor een hip kledingmerk.

Op dinsdag 10 januari om 13.00 ontvangt Koninklijke Ahrend vier talenten van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). In samenwerking met de KNSB zal Koninklijke Ahrend een vierkamp organiseren. Vier talenten, te weten: Casper Schoppen (14 jaar), Max Warmerdam (16 jaar), Joris Kokje (15 jaar) en Maaike Keetman (17 jaar), zullen het tegen elkaar opnemen voor de begeerde plek aan het Ahrend bord. De winnaar van deze vierkamp zal het opnemen tegen de wereldkampioen Magnus Carlsen. Koninklijke Ahrend is er trots op dat zij talenten van de KNSB mag ontvangen in zijn Inspiration Centre aan de Laarderhoogtweg 25 in Amsterdam. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.