Ratings van meerdere schakers in één overzicht

Het kan handig zijn om meerdere ratings gelijktijdig te bekijken. Via deze link www.chessgraphs.com/ is het mogelijk.

6 Reacties

  1. Avatar
    wimw 07 januari 2017

    Ja, dat is een mooie site, waarop je de ontwikkeling van schakers goed kunt volgen. Daarnaast heeft de Grand Chess Tour een gecombineerde rating ontwikkeld voor klassieke, rapid en blitz partijen. Die speelt een rol bij de plaatsing voor die Tour in 2017. Er zijn negen schakers geplaatst + één reserve. Anish Giri is daar niet bij, maar er zijn ook nog wild cards te vergeven, dus is het best mogelijk dat hij nog aan één of meer toernooien deelneemt.

  2. Avatar
    Johan Hut 07 januari 2017

    Je was me voor, ik heb er inmiddels iets over geschreven. Die wildcards worden volgens mij vooral uitgedeeld aan spelers uit het land waar het gespeeld wordt. Zoals Michael Adams in Londen.

  3. Avatar
    wimw 07 januari 2017

    Ja, in die twee klassieke toernooien (Sinquefield Cup en London Classic) zal de wild card wel naar een schaker uit dat land gaan. Maar voor de drie rapid en blitz toernooien zijn er vier wild cards. En daar maakt Giri nog wel een kans op, zeker als hij in het Tata Steel toernooi goed voor de dag komt. Laten we daar op hopen!

  4. Avatar
    brabo 09 januari 2017

    De website omzeilt de arena registratie die fide ons oplegt om historische elo-data te bekijken. Ik vraag mij dus af of de webeigenaar toestemming van fide heeft gekregen om deze data te gebruiken.

    • Avatar
      brabo 11 januari 2017

      Een wachtwoord kan je krijgen als je een fide-id hebt, een aantal persoonlijke gegevens zoals geboortedatum, emailadres,… invult en akkoord gaat om lid te worden van de fide-online community.

      Dus spelers zonder fide-id vallen al uit de boot.

      Ik heb uiteraard wel een fide-id maar deel niet graag mijn persoonlijke gegevens met een organisatie die ik onvoldoende vertrouw met dit soort informatie. Ik ben evenmin geinteresseerd in de fide-online community. Bovendien ben ik principieel niet akkoord met deze nieuwe policy van de fide terwijl tot vorig jaar altijd dit publiek beschikbaar was.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.