Cultural Village Chess Matches 2017

Het is al jaren een traditie om tijdens het Tata Steel Chess Tournament een onderling schaaktreffen te houden tussen de diverse Culturele Dorpen van Europa. Lange tijd was het een min of meer besloten match tussen Wijk aan Zee en Schachdorf Ströbeck uit Duitsland. Sinds enige tijd heeft zich daar ook een vertegenwoordiging uit Bystré (Tsjechië) bijgevoegd. Doel is om in de loop der jaren meer Culturele Dorpen hieraan te laten meedoen. Ook dit jaar zal, onder de naam Cultural Village Chess Matches, het schaaktreffen weer doorgaan.

De Cultural Village Matches zullen dit jaar plaatsvinden tijdens de dagvierkampen en zullen aanvangen op maandag 16 januari om 16:00 (dit ivm reistijd van de Duitse gasten).
De overige ronden zullen wel gelijktijdig met die van de Dagvierkampen plaatsvinden. Zonder de steun van het Tata Steel Chess organisatie comité was dit overigens niet mogelijk geweest. De organisatie uit Wijk aan Zee is hen dan ook zeer erkentelijk voor de geboden medewerking. Een organisatie welke bestaat uit: Ton Duin (wedstrijdleider) en Jan vd Land (voorzitter Cultural Village Wijk aan Zee) Hij zal tijdens de eerste ronde een partij spelen tegen Udo Fraatz (voorzitter Cultural Village Ströbeck). Wij hopen in deze op uw belangstelling voor dit evenement.

3 Comments

 1. Avatar
  Jaap Amesz januari 12, 2017

  Wat wordt eigenlijk precies bedoelt met ‘cultureel dorp’?

 2. Avatar
  paardvanree januari 12, 2017

  Beste Jaap, in navolging van de Culturele hoofdstad van Europa bestaat sinds 1998 een verbond van Europese Culturele dorpen. Wijk aan Zee en Schachdorf Ströbeck maken daar onderdeel van uit.

 3. Avatar
  Jaap Amesz januari 13, 2017

  Wat is dan het verschil tussen een cultureel dorp en een dorpje dat er niks mee te maken heeft.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.