Tata Steel Chess On Tour in De Philharmonie in Haarlem

Spannende ronde in eindstrijd tussen grootmeesters

Wereldkampioen Magnus Carlsen, Anish Giri en de andere schaaktoppers uit de Tata Steel Masters speelden vanmiddag de 10e ronde van het Tata Steel Chess Tournament in De Philharmonie in Haarlem. Voorafgaand brachten de grootmeesters een bezoek aan het Frans Hals Museum, waar ze werden ontvangen door directeur Ann Demeester en een rondleiding kregen langs de hoogtepunten uit de collectie. Ze namen ook een kijkje bij de speciale tentoonstelling ‘Hollandse meesters uit Boedapest’. Het thema van Tata Steel Chess On Tour in Haarlem is de link tussen schaken en cultuur. Dat kwam vanmiddag ook aan bod tijdens een symposium over denksport, muziek en fysieke sport. Tata Steel wil met Chess On Tour ook kinderen enthousiasmeren voor de schaaksport. In de Philharmonie speelden vandaag dan ook zo’n 200 leerlingen van basisscholen in de regio hun eigen schaaktoernooi. Burgemeesters Jos Wienen (Haarlem) en Frank Dales (Velsen) openden de 10e speelronde met een slag op de gong.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.