Teamspirit

Roeland Pruijssers

Aangezien het kampioenschap niet meer bereikt kon worden zijn er andere doelen om te bewerkstelligen. Zo is een aantal spelers van Apeldoorn en En Passant nog steeds in de race voor een GM- of IM-norm en om daaraan te voldoen werden deze spelers op hoge borden neergezet, jawel door beide teams en daardoor liepen sommige spelers hun voor ogen gestelde tegenstander mis. Maar goed, uiteraard wilden beide teams ook gewoon winnen, al dan niet om in ieder geval veilig te zijn voor degradatie. Op papier deden de teams nauwelijks voor elkaar onder en zou het een spannende match worden.

De eerste partij die klaar was, was die van Nico Zwirs van Apeldoorn tegen Henk Vedder van En Passant. Nico zat op bord 3 en heeft met een score van 4,5 uit 5 in de competitie uitstekende kansen voor een GM-norm. Helaas had hij vandaag geen grootmeester tegenover zich en wordt een GM-norm nog lastig. De partij eindigde min of meer voordat het begon doordat Henk een dubbele aanval overzag waarmee Nico een stuk won. Onmiddellijke opgave door Henk en 1-0 voor Apeldoorn.
Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.