Rapid Toernooi Hardenberg

Topschakers naar Hardenberg

HARDENBERG – Zalencentrum Mulder zal op zaterdag 18 februari voor even fungeren als het episch denksportcentrum van de Rapid schaakwereld. Schaakvereniging Hardenberg viert haar tachtig jarig bestaan en verwelkomt minimaal zoveel deelnemers. Topfavoriet is de Nederlandse schaakgrootmeester Roeland Pruijssers, daarnaast staat het toernooi open voor ‘gewone’ clubspelers, huisschakers en jeugdspelers.

 

In vierenveertig jaar tijd is dit toernooi uitgegroeid tot een klassieker die al ver van te voren op de agenda staat van menig schaker in de regio. Door de ontwikkeling van internet schaken en de opkomst van Nederlandse grootmeesters lijkt dit duizenden jaren oude spel weer nieuw leven te zijn ingeblazen. Om de toestroom van schakers ordelijk te laten verlopen worden vanaf het station naar de speelzaal pendelauto’s ingezet.

De digitale borden in de elitegroep stellen het publiek in staat om de partijen, voorzien van commentaar, te volgen op het grote scherm in de kantine. Per ronde beschikt een speler over twintig minuten bedenktijd per partij, iets wat de amusementswaarde ten goede komt. Zij worden naar rating ingedeeld in groepen van acht schakers. Wethouder van sport Douwe Prinsse zal het toernooi openen.

De prijsuitreiking vindt om 17:00 uur plaats. De eerste prijs bedraagt €300,-. Er is ruimte voor maximaal 100 deelnemers. Voor meer info: www.sv-hardenberg.nl/

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.