Ilja Schneider wint 44ste Qonnected B.V. schaaktoernooi

Zalencentrum Mulder in Hardenberg diende afgelopen zaterdag als strijdtoneel voor het 44ste rapid schaaktoernooi. Schaakvereniging Hardenberg mocht een recordaantal van 103 deelnemers verwelkomen. Winnaar van het toernooi werd Internationaal meester Ilja Schneider uit Hannover.  In de finalepoule moest de Duitser alleen een remise toestaan tegen de Nederlandse grootmeester Roeland Pruijssers, die zich daarmee verzekerde van plek drie. Midas Ratsma uit Voorschoten eiste knap de tweede plaats voor zichzelf op. Het 18-jarige talent Thomas Beerdsen uit Apeldoorn greep met vier overwinningen net naast de prijzen.

Onder de deelnemers bevonden zich veel jeugdspelers, een twintigtal oosterburen en de visueel gehandicapte Jan Boer. Het publiek kon ook deze editie weer van dichtbij ervaren dat de tijdsdruk waaronder de schakers presteerden een garantie is voor spectaculaire partijen vol blunders, onbedoelde stukoffers en bizarre ontknopingen. In dit succesvol verlopen toernooi is eens te meer gebleken dat de schaaksport, ongeacht leeftijd of niveau, een verbindende rol speelt op sportief en sociaal vlak. Het ruime deelnemersveld bewees nogmaals dat dit duizenden jaren oude spel nog steeds niet op zijn retour is.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.