Fedorchuk wint 77e Noteboomtoernooi

Het 77e Noteboomtoernooi is gewonnen door Sergey Fedorchuk. De Oekrainer (die zover ik weet in Noord-Frankrijk woont) haalde in Leiden 5.5 punten, net zoveel als Roeland Pruijssers, maar wel tegen sterkere tegenstanders. Op de gedeeld derde plaats eindigden twee jonge Nederlanders: Robby Kevlishvhili en Max Warmerdam.


Foto door Adinda Serdijn.

Het door LSG georganiseerde weekendtoernooi was zowel kwalitatief (drie GM’s, acht IM’s) als kwantitatief (volgeboekt met 370 deelnemers) goed bezet. Nieuw dit jaar waren de vierkampen (voor mensen die vijf of zes partijen in een weekend te zwaar vinden) en ook dat sloeg aan met 48 deelnemers. En dan was er nog de zaterdagavond met Anish Giri, die eerst een simultaan gaf en toen voor de beer speelde (hier een verslag). En het toernooi was ook nog eens spannend met nog acht kanshebbers op de (gedeelde) toernooioverwinning bij het ingaan van de laatste ronde, waarbij de indeling was:

1 Fedorchuk, S. (GM) 4.5 2626 Assendelft, F.van (IM) 4.5 2331
2 Pruijssers, R. (GM) 4.5 2494 Pijpers, Arthur (IM) 4.5 2437
3 Kevlishvili, Robby (IM) 4.0 2404 Vliet, Jeffrey van (FM) 4.0 2337
4 Jong, Migchiel de (IM) 4.0 2360 Warmerdam, Max (FM) 4.0 2341

In de laatste ronde willen er wel eens snelle remises gespeeld worden op de topborden, maar daar was hier geen sprake van. Sterker nog: alle toppartijen eindigden in een resultaat! Kevlisvhili en Pruijssers wonnen met wit, Warmerdam met zwart, en dus hing het resultaat van het toernooi af van de uitslag op bord 1. Maar ratingfavoriet Fedorchuk (in Nederland spelend voor DD) liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.