Lucas en Thomas brengen de spanning terug bij Batavia

In het vorige verslag kon u lezen hoe Barry Brink verrassend na drie ronden tweede stond, achter koploper Bobby Cheng die alles nog gewonnen had. In de vierde ronde bleef het zo: Cheng won weer, Brink wist met een keurige remise tegen de Israelische grootmeester Baron zijn tweede plek te handhaven. Zou de strijd om de eerste plaats tussen deze twee spelers gaan? Daar dachten de Nederlandse jongelingen Thomas Beerdsen en Lucas van Foreest anders over. De nummers één en twee werden door de beide Assen verslagen, waardoor het toernooi de rustdag ingaat met nog veel kanshebbers op toernooiwinst! De stand is namelijk als volgt:

Bobby Cheng had in de eerste vier ronden heel overtuigend gespeeld, Thomas Beerdsen speelde wisselvallig. Dat deed de laatste eigenlijk ook in de vijfde ronde, maar Cheng had een slechte dag en verloor snel:

Lucas van Foreest had in de eerste ronde verloren van Cheng en moest toen in de achtervolging. Dat gaat hem goed af, en dankzij deze mooie eindspeloverwinning op Barry Brink is de achterstand nog maar een half punt.


Lucas van Foreest in afwachting van de volgende zet van Barry Brink, foto door Lennart Ootes.

Morgen gaat het toernooi weer verder in Cafe Batavia tegenover Amsterdam CS. Dan speelt koploper Cheng (4) met wit tegen GM Fier (3.5) terwijl Van Foreest (3.5) met wit tegen Timmermans (0.5). Op papier een goede kans voor de Groninger om gedeelde koppositie te pakken dus.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.