Pathena met drie overwinningen in middenmoot in Parijs

Het Pathena Rotterdam team is met 3 overwinningen (Leningrad, England Youth Squad en Ille de France) en 2 verliespartijen (Moermansk en Paris Chess Team) uiteindelijk op een gedeelde 3e plaats terechtgekomen.  Op bordpunten betekende dit de 4e plaats, maar de verschillen waren klein.

Alleen Moermansk was een flinke stap te groot deze keer.  Op zaterdagmiddag werd een stevige nederlaag geleden, terwijl op de vrijdag 2 mooie winstpartijen werden behaald.  De sleutelwedstrijd bleek achteraf de zaterdagmorgenwedstrijd tegen het Paris Chess Team, deze werd nipt verloren, anders had er een tweede plaats in gezeten.  De verschillen waren verder erg klein en zo werd er een weekend lang stevig geschaakt.  Speciale gast bij de prijsuitreiking was Maxime Vanhier-LaGrave.  Ons team ging uiteraard met hem op de foto.

Onder leiding van Dolf Meijer en Dimitri Reinderman werd er voor iedereen ruim de tijd genomen voor de voorbereiding en de analyse achteraf.  Waardevolle momenten die helpen in de schaakontwikkeling, maar nog belangrijker zijn de internationale contacten onderling.  Een onvergetelijke ervaring voor veel jeugdschakers.

Het Franse toernooi werd dit jaar voor  het eerst georganiseerd naar voorbeeld van het uiterst succesvolle Basamro toernooi.  De sponsor Basamro uit Rhoon organiseert al 4 jaar lang het gelijknamige toernooi, om en om in Rotterdam en Moermansk.  Inmiddels een jaarlijks hoogtepunt voor veel jeugdschakers, wat nu ook in Parijs overgenomen is, met het idee om ook hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. En dan wetende dat komende september de lustrumeditie van het Basamro toernooi in Rotterdam zal worden gehouden.  Uiteraard doet Pathena Rotterdam dan ook weer mee.

 

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.