Opa en oma schaak slaat aan

In Dieren bij schaakvereniging Theothorne is een bijzonder project van start gegaan, namelijk Opa en Oma schaak. Het project gaat over grootouders die samen leren schaken met hun kleinkinderen. Initiatiefneemster is het enthousiaste lid Wilma Dufrenne.

Opa’s en oma’s met hun kleinkinderen op schaakles

Het project is in januari gestart met 12 deelnemers (6 grootouders en 6 kinderen) en met hulp van de gemeente Rheden. Vervolgens is reclame gemaakt voor een serie kennismakingslessen. De teller staat inmiddels op 32 aanmeldingen (16 kinderen en 16 volwassenen). Een geweldig succes in zo korte tijd.
Voor het verzorgen van de lessen hebben ook al zeven leden van SV Theorthorne zich beschikbaar gesteld. Ook dat is een mooie score voor een vereniging zonder jeugdafdeling. Bij de aanmeldingen zitten ook een paar ouders. Het project noemen ze dan ook “Familieschaak”.
Het streven van de vereniging is om alle deelnemers, zowel de kinderen als de volwassenen, via de lessen te werven als lid van de club. De kinderen worden volwaardig jeugdlid, voor de volwassenen wordt een experimentele lidmaatschapsvorm in samenwerking met de KNSB uitgetest.
Ook de media heeft het project ontdekt. De EO kwam deze week al opnames maken. Op 5 april wordt het uitgezonden.
Zie ook een nieuwsstukje op de website van Schaakvereniging Theothorne
De aanmeldingen voor de schaaklessen verlopen vrijwel geheel via:
het kennismakingsaanbod van Sjors Sportief.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.