SG Max Euwe kwam voor de bordpunten

Vooraf was er al enig overleg geweest tussen de teams. Bij Max Euwe ligt Mees van Osch op koers voor een meesternorm, maar moet dan nog wel genoeg titelhouders krijgen. Dat werd geregeld, Thomas nam deze handschoen op. BSG trad aan in haar normale opstelling, Max Euwe had twee vreemde kostgangers meegenomen, de Nationale Ombudsman en Dr. No.. Of deze verrassing goed uitpakte? Niet echt. Want op bord 1 won Robin van Kampen al snel met zwart van de Nationale Ombudsman. En op bord 2 had Li Riemersma weinig moeite met Dr. No.

Helaas deed Henk van der Poel vandaag de sportieve plicht vandaag, hij trof op het zesde bord de sterkste speler van Max Euwe in de persoon van Frank Kroeze en moest na een paar mindere zetten in een Caro-Kann opgeven. Op bord 9 werden de stukken in hoog tempo afgeruild tussen Alexander van Beek en Henk-Jan Paalman en werd al snel tot remise besloten. Ewoud de Groote vierde zijn terugkeer met een overwinning op Henk Bernink op bord 10. Ook hij kreeg een Caro-Kann tegenover zich en die werd redelijk hardhandig gekraakt. We komen er in op de 15e zet. De partijen hebben tegengesteld gerokeerd en wit gaat richting de zwarte koning. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.