Pathena verslaat MuConsult

Conform het ratingverschil verloren we afgelopen zaterdag met het kleinst mogelijke verschil van de Rotterdammers: 4,5-5,5. Ze waren sterk opgekomen met 3 GM’s en 5 IM’s, maar juist hun laagste gerate speler, Michiel Besseling, scoorde een cruciaal punt. Wij zakken daardoor terug naar de zesde plek, terwijl Pathena Rotterdam achtste staat en goede kansen heeft om degradatie te ontlopen.

De wedstrijd begon met drie remises. Sjef Rijnaarts–Rini Kuijf kende een wisselvallig begin en in vage stelling vertrouwden beide spelers het niet meer. Arthur van de Oudeweetering was juist bezig met een hele strakke partij, maar zwichtte in tijdnood voor het remise-aanbod van Martin Martens. Alexandr Fier speelde in zijn debuut voor Apeldoorn een oerdegelijke partij tegen Vitaly Kunin. Na een zetherhaling in het eindspel was remise een terechte uitslag.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.