Snelschaakmatch Hing Ting Lai – Jorden van Foreest

Op zondag 11 juni a.s. speelt Hing Ting Lai zijn jaarlijkse snelschaakmatch. De organisatie is verheugd te kunnen melden dat Jorden van Foreest bereid is gevonden tegen hem te spelen. Een mooi affiche: de Nederlands kampioen tegen de Nederlands jeugdkampioen, dat belooft spektakel. Voor deze match is een prijzenpot van 450 euro beschikbaar, met als verdeelsleutel twee-derde voor de winnaar en een-derde voor de verliezer. De twee eerdere matches van Hing Ting eindigden beide in een overwinning voor hem. In 2015 versloeg hij Manuel Bosboom met 32-18 en een jaar later was hij Dimitri Reinderman met 29½-20½ de baas.

Dit jaar is er ook een side event, waarin Lucas van Foreest het opneemt tegen Lars Vereggen. De winnaar van deze match incasseert 200 euro, de verliezer 100 euro. Lucas is een rising star in het Nederlandse topschaak. In februari dit jaar werd hij gedeeld winnaar van het Bataviatoernooi, waarbij hij en passant zijn tweede GM-norm behaalde. Zover is Lars nog niet, maar met zijn FIDE-blitzrating van 2393 moet hij in staat worden geacht om het Lucas behoorlijk lastig te maken. Plaats van handeling: Schaakcafé De Laurierboom, Laurierstraat 76, Amsterdam. Aanvangstijdstip: 13.30 uur. In beide matches worden 50 partijen gespeeld met een speeltempo van 3 minuten p.p.p.p. zonder increment. Publiek is van harte welkom. Komt dat zien!

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.